Srbija  

Nemačka donirala MUP-u Srbije opremu za nadzor granice od 630 000 evra

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad Protokol o primopredaji donirane opreme Upravi granične policije MUP-a za nadzor državne granice u vrednosti 630.964 evra.
Nemačka donirala MUP-u Srbije opremu za nadzor granice od 630 000 evra

FOTO: MUP

Donacija obuhvata sedam patrolnih vozila, tri civilna terenska vozila, četiri kombi vozila, četiri detektora eksploziva i narkotika, 50 fiksnih čitača dokumenata, 20 ručnih termovizijskih kamera i 100 uređaja za otkrivanje falsifikata.

Gašić je zahvalio ambasadorki i istakao da će ova donacija doprineti daljem jačanju kapaciteta Uprave granične policije u nadzoru državne granice i naglasio da je strateški prioritet Srbije, kao tranzitne države na zapadnobalkanskoj ruti, uspešno suzbijanje iregularnih migracija i svih oblika međunarodnog kriminala, saopštio je MUP.

Gašić i Konrad ocenili su dosadašnju saradnju dveju zemalja kao izuzetno uspešnu i složili se da ima prostora za njeno dalje unapređenje, posebno u oblastima vanrednih situacija i obrazovanja, kroz edukacije i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Donaciju je obezbedilo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova iz zavičaja Savezne Republike Nemačke.