Kovačica   Južni Banat   Društvo  

Nastavljaju se radovi na sportskoj hali u Crepaji

Radovi na sportskoj hali u Crepaji napreduju po unapred utvrđenom planu. U toku je postavljanje krovne konstrukcije, a već se mogu videti jasni obrisi buduće multifunkcionalne hale koju će moći da koriste, kako sportski klubovi iz Crepaje, tako i iz cele opštine Kovačica.
Nastavljaju se radovi na sportskoj hali u Crepaji

FOTO: MZ Crepaja

Opština je za početak uložila 25 miliona dinara za rušenje stare nefunkcionalne i neuslovne hale i početak gradnje nove multifunkcionalne sportske hale.

Nedavno se na pokrajinskom konkursu za razvoj sporta opština Kovačia našla među tri opštine u Vojvodini koje su dobile sredstva.

Ugovorom koji je potpisan obezbeđeno je 60 miliona dinara, a opština će dodatno izdvojiti sredstva za završetak hale u Crepaji. Na ovaj način je obezbeđeno 145 miliona dinara za jedan od najvećih investicionih projekata u oblasti sporta u opštini Kovačica.

Podsetimo, razvoj sportske infrastrukture je jedan od prioriteta Pokrajinske Vlade, a u prilog tome govori i činjenica da je predsednik Vlade APV, Igor Mirović, sa svojim timom obišao ovo gradilište u martu ove godine.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i lokalne samouprave. Dogradnjom ovog objekta, površine 2.040 kvadratnih metara, biće unapređena nastava fizičkog vaspitanja i razvoj školskog sporta, kao i uslovi za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom.