Srbija   Hronika   Najvažnije  

Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zlatko Belencan, povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda koji se obeležava 20. novembra, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.
Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

FOTO: MUP

„U nedelјu 20. novembra 2022. godine obeležiće se Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, posvećen uspomeni na nastradale učesnike u saobraćaju. Ovaj dan će se obeležiti u svetu, ali i u Republici Srbiji“, rekao je Belencan i istakao da se obeležavanjem ovog dana skreće pažnja na teške posledice koje stradanje u saobraćajnoj nezgodi ostavlјa na pojedince i njihove porodice, ali i na društvo u celini.

Na Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, takođe se pojedinci i organizacije pozivaju na hitno preduzimanje zajedničkih akcija kako bi se sprečilo stradanje u saobraćaju.

Belencan je skrenuo pažnju javnosti i na to da je u Srbiji od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 485 osoba, dok je njih 16.000 teže ili lakše povređeno. 

„Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da povedu računa o sebi, ali i o drugima. Jedino na taj način možemo zaštititi živote. Bezbedno i propisno u saobraćaju“, naglasio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Belencan.