Ekonomija   Najvažnije  

Predsednik Vučić: Od 2. novembra kreće isplata uvećanih penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će bez obzira na sve što se događa u svetu, kao što je i najavljeno, od 2. i 3. decemba penzioneri početi da dobijaju uvećane novembrarske penzije, kojima će zajedno sa povećanjem u januaru penzije biti do sada najviše povećane za ukupno 20,8 odsto.
Predsednik Vučić: Od 2. novembra kreće isplata uvećanih penzija

FOTO: Freepik

"Od 2. i 3. decembra za poljoprivredne penzionere, kao i one koji nisu plaćali doprinose, ide isplata penzija, a od 10. decembra ide i isplata uvećaniih penzija za novembar od oko 9,8 a zatim 12,1 odsto, tako da će ukupno od januara biti 20,8 odsto povećanje penzija koje je najveće do sada. Zadovoljan sam zbog naših penzionera i što možemo to da izguramo", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.    

On je potvrdio da će biti realizovano i najavljeno povećanje plata i pomoć mladima.    

"Znam šta je inflacija, ali je u drugim zemljama inflacija trostruko veća od povećanja primanja", rekao je Vučić.  

Na pitanje da prokomnetariše to što će u Ministarstvu odbrane plate biti povećane 12,5 odsto, a 25 odsto vojsci, Vučić je odgovorio da je tako i pitao zašto bi sekretarica u Ministarstvu odbrane imala veće povećanje plate, ako to nema, na primer, sekretarica u nekom drugom minsitarstvu.    

Naglasio je da neće nikome da se dodvora i da hoće pošteno da vodi zemlju.    

"Kažete istinu, biće povećanje plata 12,5 odsto, koliko će imati i predsednica vlade, pa nisu oni više radili od premijerke", dodao je Vučić.