Južni Banat   Alibunar   Društvo   Najvažnije  

Alibunar: U Domu zdravlja leči se približno 19 hiljada pacijenata

Zahvaljujući novoj opremi ali pre svega požrtvovanosti lekara i medicinskih radnika, pacijenti dobijaju neophodnu zdravstvenu negu, jer ih leče dugogodišnji lekari koji prate anamnezu čitave porodice.
Alibunar: U Domu zdravlja leči se približno 19 hiljada pacijenata

FOTO: Prinscreen/TVP

Načelnica Opšte medicine Doma zdravlja Alibunar Felićija Turkonje ističe da svakoga dana oko 50 pacijenta bude pregledana i dobije neophodu dijagnozu. 

Dokrorka Felićija radila je u Banatskom Karlovcu a kada je prešla u Alibunaru, neki njeni pacijenti pošli su za njom jer je ona nihov dugogodišnji lekar koji ih poznaje.  

– Mi poznajemo celu porodicu. Lečimo ih od kada su bili deca, pa su zato privrženi nam i veruju nam sve. Zbog toga nam je lakše da postavljamo dijagnozu, kada znamo od čega su bolovali i njihovi roditelji, kaže dr Felićija Turkonje.

Pacijenti kojima je potrebno dodatno ili bolničko lečenje upućuju se u Pančevo ili Vršac.

– Mi se trudimo da pacijenta zbrinemo u ambulanti. Imamo laboratoriju, rendgen, ultrazvuk i dajemo tu prvu terapiju. Ako nisu urgentni ne šaljemo ih odmah na sekundarni nivo, ističe dr Felićija Turkonje.

Opština Alibunar ima oko 19.000 stanovnika, toliko se i pacijenta leči u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Samo doktorka Felićija ima preko 1.700  pacijenta, a sličan broj je i kod ostalih lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi.