Južni Banat   Kovin   Najvažnije  

Primopredaja opreme za spasavanje iz vozila prilikom saobraćajnih nesreća u Kovinu

U Opštinskoj upravi Kovin obavljena je primopredaja uređaja bez kog se teško može izvršiti spasavanje iz vozila prilikom saobrađajnih nezgoda i nesreća.
Primopredaja opreme za spasavanje iz vozila prilikom saobraćajnih nesreća u Kovinu

FOTO: Opština Kovin

Radi se o najsavremenijem prenosivom alatu – elektrohidrauličnom razupiraču koji radi na baterije.

Goran Terzić, saobraćajni inspektor, kog je predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ovlastila da u ime prenosioca preda na korišćenje uređaj predstavnicima MUP-a, za potrebe Sektora za vanredne situacije-odeljenja u Pančevu, Vatrogasno spasilačke jedinice u Kovinu, napominje da je razupirač (kao i baterija i punjač) nabavljen sredstvima iz Programa za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Kovin za 2022. godinu.

Terzić je istakao, kao član opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, da ovo telo planiranjem Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Kovin – u delu koji se odnosi na Opremanje jedinica saobraćajne policije i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja – u kontinuitetu nabavlja opremu u cilju podrške lokalne samouprave u oblasti bezbednosti u saobraćaju na našim putevima, ali i svih učesnika u saobraćaju i da će se takva politika planiranja nastaviti i u narednom periodu.