Pančevo   Pančevo   Društvo  

Pančevo: Smotra dečjeg likovnog stvaralaštva „Linija stvaranja“ 25. novembra

Prva smotra dečjeg likovnog stvaralaštva pod nazivom „Linija spajanja“ biće održana u petak, 25. novembra u 12 sati u foajeu Kulturnog centra Pančevo kada će biti izloženi dečji radovi pristigli na konkurs i uručene nagrade.
Pančevo: Smotra dečjeg likovnog stvaralaštva „Linija stvaranja“ 25. novembra

FOTO: Centar za socilajni rad "Solidarnost"

Centar za socijalni rad „Solidarnost“ i Sigurna kuća Pančevo su krajem avgusta ove godine raspisali konkurs za prvu Smotru dečjeg likovnog stvaralaštva pod nazivom „Linije spajanja“.  

Ova manifestacija je namenjena deci i omladini iz različitih ustanova socijalne zaštite širom Srbije i na ovom konkursu je prijavljeno oko 350 radova iz 40 ustanova kao što su Centri za socijalni rad (hraniteljske porodice), Domovi za decu, Sigurne kuće i Prihvatilišta, kao i različita Udruženja. 

- Najviše radova je pristiglo iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Kragujevca, Niša, Sombora, Kikinde i Čačka. Najveći utisak na Komisiju za izbor najlepših radova je ostavio Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik kod Novog Sada gde je likovni izraz i kreativnost radova bila impresivna. Treba naglasiti da je ovo prva manifestacija ovakvog tipa kod nas i da je veliki odziv potvrdio našu ideju o potrebi ove vrste likovnog okupljanja, kaže Sanja Patalov Stojadinović, v.d. direktora Centra za socijalni rad u Pančevu.

Na konkursu su učestvovala deca i mladi sa ili bez smetnji u razvoju. Biće dodeljeno devet nagrada u tri kategorije: tri za mlađu i tri nagrade za stariju grupu, kao i tri nagrade u kategoriji dece sa smetnjama u razvoju. Tema ovogodišnje Smotre je „Moji snovi“. 

Komisija za izbor radova je, predvođena akademskim slikarom mr Zoranom Deranićem iz Doma omladine Pančevo, izabrala oko 50 radova za izložbu čije će otvaranje biti 25. novembra u 12 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, a u sklopu manifestacije „16 dana aktivizma“.