Južni Banat   Vršac  

Obeležavanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" u Vršcu

Povodom obeležavanja svetske kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja počinje 25. novembra – Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava, znamenitosti i ustanove u gradovima, biće osvetljeni narandžastom bojom i svetleće tokom 16 dana kako bi se skrenula pažnja na ovaj važan problem u društvu.
Obeležavanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" u Vršcu

FOTO: Pixabay

Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanja akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. U Vršcu biće osvetljen Centar za socijalni rad, tokom 16 dana kampanje.

Grad Vršac, resor socijalne zaštite u saradnji sa Crvenim krstom Vršca, 25. novembra, organizuju tribinu „Prevencija nasilja nad ženama“. Na tribini će biti prezentovane teme prevencije i prepoznavanja različitih oblika nasilja, načini zaštite i sprečavanja nasilja.
Cilj tribine je razvijanje svesti o nulta toleranciji na nasilje, njegovom ranom prepoznavanju i osnaživanju za reagovanje u cilju prevencije, sprečavanja i suzbijanja. Prisutni će imati priliku da se informišu i diskutuju o svim problemima vezanim za temu nasilja.

Tribina će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u Zmaj Jovinoj br. 9 u Vršcu, sa početkom u 13.15 časova. Tribini će prisustvovati članica Gradskog veća resorno zadužena za socijalnu politiku Maja Ristić- Lažetić, sekretarka Crvenog krsta Vršac Suzana Cvetanović, predstavnici Doma zdravlja Vršac, učenici Hemijsko – medicinske škole Vršac i predstavnici udruženja „Anastasija“.