Južni Banat   Pančevo   Društvo  

Povišen pritisak i migrena najviše muče Pančevce

Promena vremenea i zahlađenje  negatvno ovih dana utiču na pacijente sa povišenim krvnim pritiskom. Zato se oni najviše i javljaju pančevačkoj Hitnoj pomoći. Među onima koji imaju probleme su i sugrađani koji pate od migrene.
Povišen pritisak i migrena najviše muče Pančevce

FOTO: Pixels

Hitna pomoć Pančevo tokom svake noći obavi oko tridesetak ambulatnih pregleda. Što se tiče odraslih Pančevaca hroničari se i dalje pretežno javljaju. Među njima ima dosta asmatičara, kojima ne prija  visoka vlažnost vazduha, kao i srčanih  bolesnika i onih sa neregulisanim krvnim pritiskom.

  • Najneophodnija pomoć bila je potrebna bolesnicima sa hipertenizijom, a imali smo povećan broj pacijenata koji su imali lumbalne tegobe, dadkle bolove u donjem delu leđa, a to se nešto sada potrefilo, ne bi trebalo da ima veze sa godišnjim dobom.

Od meteropaskih reakcija  najviše se javljaju  sugrađani koji imaju  probleme sa jakim i upornim glavoboljama. Njima lekari savetuju da se obavezno jave na pregled.

  • Imamo pacijente koji boluju od migrene I koji zbog promene  vremsnkih uslova dolaze sa glavoboljama nešto više u poslednjih nekoliko dana. Ako glavobolja ne prestane  I ako uzimaju  lekova za glavobolju treba da se jave lekaru. Moraju da mere svoju tenziju, da nema slučajno veze sa povišenim krvnim pritiskom I moraju da se jave nama u toku noći ako je to zaista ne izdrživa glavobolja.

Kada su u pitanju pacijetni koji se žale na temperaturu, njima se savetuje da se obrate izabranom lekaru i da uzimaju lekove koji snižavaju telesnu temperature. Ako je neophodno testiranje na kovid 19,  mogu da odu do kovid ambulante  gde se obavlja testiranje na ovaj virus svakodnevno od 8 do 16 sati.