Južni Banat   Bela Crkva   Društvo  

Skupština opštine Bela Crkva odlučila: Darko Bogosavljević novi v.d. direktor DJUP „Belocrkvanska jezera“

Skupština opštine Bela Crkva je, većinom odborničkih glasova, za v.d. direktora DJUP „Belocrkvanska jezera“ imenovala Darka Bogosavljevića. Prethodno, Bogosavljević je podneo ostavku na mesto odbornika.
Skupština opštine Bela Crkva odlučila: Darko Bogosavljević novi v.d. direktor DJUP „Belocrkvanska jezera“

FOTO: PančevoInfo

U javnosti Bele Crkve zastupljeno je mišljenje da je Bogosavljević najbolji izbor za ovu odgovornu funkciju, jer se i na većim funkcijama sugrađanima dokazao kao odgovoran, dobar organizator, odličan saradnik, lokalpatriota i čovek kojem su interesi Belocrkvana na prvom mestu.

- Opravdaću poverenje koje mi je dato. Svestan sam situacije u preduzeću. Čeka nas paklen posao, ali verujem da ću, zajedno sa svim zaposlenima i uz podršku naših korisnika, postaviti preduzeće na zdrave noge, rekao je Bogosavljević za medije posle imenovanja.

Darko Bogosavljević rođen je 1978. godine u Beloj Crkvi. Završio je državni Tehnički fakultet sa zvanjem diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta. Od 2016. do 2020. godine sa velikim uspehom obavljao je funkciju predsednika opštine Bela Crkva. Po prestanku mandata vratio se u Vodoprivredno društvo „Ušće“ iz Bele Crkve.

DJUP „Belocrkvanska jezera“ nastalo je pripajanjem četiri komunalna preduzeća (DJUP „Belocrkvanska jezera“, JKP „Belocrkvanski komunalac“, JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ i JATP „Bela Crkva“), kako bi se na racionalniji i kvalitetniji način servisirale potrebe građana. Analizu pripajanja uradio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.