Sport  

Vukićević pao I nije završio trku, sutra popravni

Pobednik olimpijskog spusta u Pekingu bio je Švajcarac Beat Fojz koji je sjajnom vožnjom iza sebe ostavio Johana Klareja iz Francuske i Matijasa Majera iz Austrije, osvajače srebrne i bronzane medalje.
Vukićević pao I nije završio trku, sutra popravni

FOTO: OK Srbije

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević startovao je na takmičenju u prvoj disciplini u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama, ali nije uspeo da završi trku u spustu s obzirom na to da je odustao usled pada. On je startovao kao 33. takmičar od ukupno 43, koliko je bilo prijavljeno. Na izuzetno teškoj stazi sa dužinom od preko 3 kilometra, i sa delovima na kojima se razvijaju brzine od preko 135 km/h, učesnici su ostavili dobar utisak na premijernom takmičenju u okviru alpskog skijanja.

- Na žalost, nisam uspeo da završim trku. U jednom delu staze sam izgubio oslonac na skijama i pao sam. Dosta je staza bila brža nego prethodnih dana na treninzima i drugi takmičari su imali problema, ali se nadam da ću sutra da odvezem bolju trku u superveleslalomu i da ostvarim bolji rezultat - rekao je Marko Vukićević.

Vukićević već sutra od 04.00 časova ujutru ponovo će izaći na stazu u disciplini superveleslalom.