Južni Banat   Plandište   Najvažnije  

Još četiri porodice u Opštini Plandište potpisale ugovor za kupovinu kuće na selu

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu , Predstavnici Opštine Plandište su u okviru realizacije konkursa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora i dodeli sredstava za kupovinu seoskog domaćinstva za četiri porodice na teritoriji ove opštine.
Još četiri porodice u Opštini Plandište potpisale ugovor za kupovinu kuće na selu

FOTO: Opština Plandište

 

“ Nastavili smo uspešno sa realizacijom velikog projekta i dobre prakse naseljavanja seoskih domaćinstava  potpisivanjem ovih ugovora na teritoriji Opštine Pladnište. Usled odlične  saradnje sa Ministarstvom za brigu o selu obezbeđena su sredstva za kupovinu još četiri kuće i zbrinjavanje četiri porodice koje nisu imale svoj krov nad glavom i koje su želele da svoje porodice nastane u selima u našoj opštini. U sklopu realizacije konkursa ove godine smo naselili ukupno devet porodica u naseljima Miletićevo, Markovićevo, Margita, Velika Greda, Banatski Sokolac, Kupinik i Stari Lec. Ovo je odlična prilika da pomognemo porodicama da konačno reše svoje stambeno pitanje i svoj život otpočnu u jednom novom i prijatnom okruženju. Konkurs koji već drugu godinu raspisuje Ministarstvo za brigu o selu je odlična prilika za poboljšanje demografske i populacione politike sela na teritoriji Opštine Plandište”, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

 

Do sada je zbrinutno 18 porodica sa više od 60 članova domaćinstava, roditelja sa decom, koji će svoj život graditi na teritoriji Opštine Plandište, naveo je Repac.

“Drugu godinu za redom saradnja sa Ministarstvom za brigu o selu je na izuzetno visokom nivou i zahvaljujući ovom konkursu svim našim sugrađanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe data je mogućnost da konkurišu i ostvare pravo na kupovinu seoskog domaćinstva”, rekao je Repac.