Južni Banat   Pančevo   Pančevo  

U Dolovu u toku snimanje serije "Vreme smrti"

U Dolovu kod Pančeva je u toku snimanje serije “Vreme smrti” po motivima knjige Dobrice Ćosića. Objekat nekadašnje Opštine Dolovo za potrebe serije postao je Opština Valjevo 1915. godine.
U Dolovu u toku snimanje serije "Vreme smrti"

FOTO: MZ Dolovo

Kako je ranije najavljivano u medijima, ekipa serije pokušaće da ispriča priču koju je Dobrica Ćosić već ispričao o najsjajnijim i ujedno najtragičnijim periodima ovog podneblja i naroda, a to je period Prvog svetskog rata.

Radnja je smeštena u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovom prostoru.

Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već brojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

U okolini Jagodine početkom maja je počelo snimanje serije “Vreme smrti”, prema romanu Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića. Serija će imati 30 epizoda.

Snimanje će trajati godinu dana na različitim lokacijama u Srbiji.