Južni Banat   Plandište  

Završni radovi na postavljanju zaštitne ograde u zonama škola i vrtića u Jermenovcima

U toku su završni radovi na postavljanju zaštitnih ograda u blizini škola i vrtića u Jermenovcima. Ograda se postavlja sa ciljem povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Zamena i sanacija dotrajalih odbojnih ograda na krivinama i kolskim prelazima, kao i postavljanje brzinskih displeja u zonama usporenog saobraćaja.
Završni radovi na postavljanju zaštitne ograde u zonama škola i vrtića u Jermenovcima

FOTO: Opština Plandište

Projekat je vredan  718.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

“Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište kontinuirano tokom cele godine radi na realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti saobraćaja. U skladu sa Zakonom i Programom unapređenja bezbednosti saobraćaja, sredstva od naplate novčanih kazni neophodno je iskoristiti za unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja u
lokalanoj samoupravi. U toku su završni radovi na postavljanju zaštitne ograde kod Osnovne škole Dositej Obradović, izdvojeno odeljenje u naselju Jermenovci, ukupne dužine 24 m. Nakon toga neophodno je izvršiti pripremne radove na terenu kako bi se pristupilo postavljanju brzinskih displeja u zonama usporenog saobraćaja. U narednom periodu nastavićemo sa realizacijom Programa i truditi se da kroz projekte edukacije proširimo svest građana o neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila, naročito u zonama škola”, izjavio je Jovan Repac predsednik Opštine Plandište.