Sport  

Anđela Vitman iz Pančeva osvojila zlatnu medalju u badmintonu u dubl miksu

Anđela Vitman iz Pančeva osvojila zlatnu medalju u badmintonu u dubl miksu

FOTO: Badminton savez Srbije

Na poslednjem seniorskom međunarodnom turniru u badmintonu održanom u Mariboru, Mihajlo Tomić i Anđela Vitman iz Pančeva osvojili su zlatnu medalju u konkurenciji mešovitih parova.
Osvajanjem najsjajnijeg odličja najbolji srpski miks dubl zaokružio je odličnu godinu protikanu još boljim rezultatima. Konstantnim napretkom u igri oni su uspeli da zauzmu 64. poziciju na seniorskoj listi Svetske badminton federacije.
Put do zlata u Sloveniji, Tomić i Vitmanova su započeli iz glavnog žreba gde su u drugom kolu savladali Norvežane Džaspera Kopena i Alidu Čen (2:1), nakon čega je usledio četvrtfinalni meč protiv švedskog para Bodier/Muler koji je nadmoćniji srpski dubl rešio rezultatom 21:13, 21:14. Posle osvojenog prvog seta u uzbudljivom polufinalnom meču protiv Filipa Birekra i Serene Au Jong iz Austrije, propuštena je prilika da se meč reši u dva seta, što nije sprečilo Vitmanovu i Tomića da u odlučujućem setu podignu nivo igre i prokrče sebi put u finale rezultatom 21-13, 20-22, 21-17. 
Spektakularno finale protiv slovenskog para Mihe Ivančića i Petre Polac potvrdio je da najmlađi miks dubl na svetskoj seniorskoj listi krupnim koracima korača ka samom vrhu evropskog i svetskog badmintona. Odličnom i stabilnom igrom, Anđela Vitman i Mihajlo Tomić rešili su finalni meč rezultatom 2:0 i zasluženo se popeli na najviše pobedničko postolje.