Južni Banat   Vršac   Najvažnije  

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Vršcu

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je u Vršcu brojnim aktivnostima prethodnih dana.
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen u Vršcu

FOTO: Pixabay

U amfiteatru Visoke strukovne vaspitačke i medicinske škole održan je program „Muzika bez granica“, koju realizuju Udruženje MNRO „Otvoreno srce sveta“ kao nosilac projekta podržanog od Pokrajinskog sekreterijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Partneri na projektu su Muzička škola „Josif Marinković“, ŠOSO “Jelena Varjaški“ i Unija studenata. Program je realizovan uz podršku Grada Vršca, uz prisustvo članova Gradskog veća Lepir Miroslava i uvodno obraćanje Maje Ristić Lažetić.

„Inkluzija je uvedena sa ciljem prihvatanja različitosti i pružanja jednakih mogućnosti za ravnopravno učešće dece i odraslih sa smetnjama i invaliditetom u svim društvenim i životnim aktivnostima. Upravo, ovim programom u organizaciji našeg gradskog udruženja „Otvoreno srce sveta“ , Muzičke škole „Josif Marinković„, „ŠOSO “Jelena Varjaški“ i OŠ “Mladost“, uz podršku Grada Vršca, predstavlja jedan od primera uspešne inkluzije. Saradnja između ovih ustanova i koncert koji je nastao kao produkt te saradnje pravi je primer inkluzije u praksi, primer solidarnosti, tolerancije i širenju svesti da različitost nije prepreka već mogućnost za stvaranje novih prijateljstava, kao i upoznavanja sa sposobnostima, specifičnostima i mogućnostima dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama i invaliditetom”, istakla je Danijela Jovanović, predsednica Udruženja MNRO „Otvoreno srce sveta“.