Južni Banat   Alibunar  

Alibunar: Tri praznična koncerta od 22. do 28. decembra

Centar za kulturu opštine Alibunar, uz podršku opštine Alibunar, tokom decembra organizovaće božićni i novogodišnje koncerte.
Alibunar: Tri praznična koncerta od 22. do 28. decembra

FOTO: Centar za kulturu Alibunar

“Pozivamo vas da ispratite praznične koncerte koje smo pripremili za vas, a koji će se održati u Vladimirovcu, Alibunaru i Banatskom Karlovcu. Očekuje vas raznovrstan program, od tradicionalne pesme i igre, srpskog i rumunskog folklora, do baletskih tačaka, zabavne i narodne pesme i muzike koju će izvesti naši mladi vokalni i instrumentalni solisti”, saopštio je Centar za kulturu.

U tri koncerta, od 22. do 28. decembra, predstaviće se svi folklorni ansambli Domova kulture Alibunar, Vladimirovac i Banatski Karlovac, baletska sekcija iz Banatskog Karlovca, mladi i talentovani vokalni i instrumentalni solisti iz naše opštine uz instrumentalnu pratnju orkestra Centra za kulturu.

Raspored održavanja božićnih i novogodišnjih koncerata:
– Božićni koncert “Božićna čarolija” održaće se u četvrtak, 22.12.2022. godine u velikoj sali Doma kulture Vladimirovac, sa početkom u 18 časova. Predstaviće se folklorni ansambli sa srpskim i rumunskim igrama kao i mladi vokalni solisti iz opštine Alibunar, uz pratnju orkestra Centra za kulturu. Obeležiće se i deset godina postojanja KUD “Armonia” iz Vladimirovca.- Novogodišnja “Muzička čarolija” predstaviće lokalne folklorne ansamble, vokalne i instrumentalne soliste, publici u Alibunaru u poslednjoj nedelji decembra. Koncert će se održati u utorak, 27.12.2022. godine sa početkom u 18 časova u velikoj sali Doma kulture Alibunar.
– Treći i završni “Novogodišnji koncert” održaće se u sredu, 28.12.2022. u Banatskom Karlovcu sa početkom u 18 časova. Nastupiće folklorni ansambli Vladimirovca i Banatskog Karlovca, balerine baletske sekcije iz Banatskog Karlovca kao i instrumentalni i vokalni solisti.

Na sva tri koncerta ulaz je besplatan.