Ekonomija   Najvažnije  

Ministar Mali: Novina u igri “Uzmi račun i pobedi”

Građani Srbije od danas će moći da skeniraju račune za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, čija je vrednost 1,7 miliona evra, rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali.
Ministar Mali: Novina u igri “Uzmi račun i pobedi”

FOTO: Pixabay

On je, najavljujući početak te nagrade igre, rekao da će građani moći da skinu aplikaciju za mobilne telefone za skeniranje QR kodova računa.

Umesto standardnih koverata, kako je rekao, od sada će se prilikom učestvovanja u igri, koristiti QR kodovi koji će moći da se skeniraju mobilnim telefonom putem aplikacije, a shodno novom sistemu fiskalizacije.

Aplikacija je prilagođena za sve mobilne telefone, a građani se, prilikom skidanja aplikacije mogu registrovati tako što će ostaviti svoje podatke. Putem jedne aplikacije moguće je napraviti pet pojedinačnih naloga sa kojeg se skupljaju računi za učešće u nagradnoj igri.

“Ovo radimo da bismo podigli svest građana, da se sa nama zajedno bore protiv sive ekonomije. Novina je što je svaki račun zapravo tiket”, rekao je Mali.

Mali je rekao da je novina to što ne postoji ograničenje u iznosu računa koji se skenira, kao što je to bilo prethodne godine kada je najmanji iznos računa morao da bude 100 dinara. Prvo izvlačenje nagrađenih obaviće se 28. januara, a drugo 25. februara.

Nagrada ove godine iznosi 1,7 miliona evra, odnosno kako je Mali rekao vrednost 10 stanova.