Hronika   Srbija  

MUP: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 937 alkoholisanih vozača i 20 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prethodnog vikenda, u akciji pojačane kontrole saobraćaja na srpskim putevima, isključili su iz saobraćaja 937 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 20 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
MUP: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 937 alkoholisanih vozača i 20 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

FOTO: MUP

Akcija je sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja u periodu pred novogodišnje i božićne praznike, kada je na svim najvažnijim putnim pravcima značajno povećana frekvencija saobraćaja.

Za samo dva dana, koliko je trajala akcija usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, 150 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, dok su čak 24 vozača zadržana jer su vozili u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija sankcionisala je još 1.060 vozača zbog prekoračenja brzine, 821 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 128 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje.

 

Izvor: MUP

Policijski službenici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja.