Srbija   Najvažnije  

Pokrajinska vlada: Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija 2,7 miliona dinara

Turističkim organizacijama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine uručeni su ugovori za jačanje njihovog kapaciteta u 2022. godini, za šta je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio 2,7 miliona dinara.
Pokrajinska vlada: Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija 2,7 miliona dinara

FOTO: Pokrajinska vlada

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot naveo je da je cilj konkursa namenjenog turističkim organizacijama lokalnih samouprava jačanje stručnih kapaciteta, finansiranjem stručne prakse lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u trajanju od 12 meseci, kao i jačanje tehničkih kapaciteta nabavkom računarske opreme.

On je dodao da je svaka zainteresovana turistička organizacija bila u mogućnosti da podnese jednu prijavu za jednu ili obe namene, shodno svojim potrebama i kapacitetima, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Za jačanje ljudskih, odnosno stručnih kapaciteta turističkih organizacija, dodeljeno je 1.717.200 dinara za tri turističke organizacije – u Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici i Apatinu, dok je za 13 organizacija usmereno milion dinara za tehničko opremanje kroz nabavku računarske opreme – u Bačkoj Palanci, Kikindi, Kuli, Odžacima, Senti, Somboru, Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Zrenjaninu, Irigu, Beočinu i Novoj Crnji.