Sport   Najvažnije  

Železničar počeo pripreme za prolećni deo sezone u dobrom raspoloženju

Železničar počeo pripreme za prolećni deo sezone u dobrom raspoloženju

FOTO: FK ŽELEZNIČAR

Završen je period praznovanja, vreme je za nove izazove. Fudbaleri Železničara počeli su pripreme za prolećni deo sezone. Trener Tomislav Sivić nije skrivao zadovoljstvo što je ekipa ostala na okupu, odnosno što na raspolaganju ima I dvojicu novajlija Šušnjara I Trifunovića. 

U svakom slučaju rukovodstvo Železničara ne odustaje od ranije zacrtanog plana, a to je ulazak u elitno takmičenje. 

- Imali smo jedan mnogo težak period gde nismo imali pravo na kiks, momci su istrajali. U skladu sa ciljem i mi moramo da budemo veoma ozbiljni kako ovaj cilj koji nije mali zahteva od nas. Mi ćemo se fokusirati na rad, da svaki dan i u svakom pogledu budemo bolji - istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara.    

Ambicije kluba su jasne, ulazak u superligaško društvo, ali ulazak u elitu neće biti lak. Sivić je takođe dodao da je prelazni rok još uvek u toku i da za sada imaju dva nova pojačanja, Šušnjara i Trifunovića. 

- Prelazni rok je još u toku, kao što vidite, nismo radili kao prethodnih godine da smo doveli 10 igrača, nego smo ih ciljano dovodili. Za sada smo doveli dva igrača, možda će biti još jedan ili eventualno dva. Treba poći od toga da ova ekipa poseduje kvalitet tako da nema potrebe za nekim većim dovođenjima jer treba paziti na konpaknost ekipe kojoj je mnogo bitno ostvarivanje ciljeva - rekao je Tomislav Sivić.

Železničar će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 25.januara protiv OFK „Vršac“. Posle toga sledi odlazak u toplije krajeve, već 27.januara ekipa putuje u Antaliju na pripreme.