Pančevo   Pančevo   Društvo  

Dolovo: Održano još jedno uspešno predavanje za pčelare

Predavanje za pčelare održao je Jovan Potkonjak 12. januara u Domu kulture „25. maj“ u Dolovu. On je prisutne pčelare upoznao sa dostignućima u pčelarstvu na komercijalnim pčelinjacima Nemačke i Novog Zelanda.
Dolovo: Održano još jedno uspešno predavanje za pčelare

FOTO: Piqsels

- Deo svog bogatog iskustva prezentovao nam je kako bi i mi srazmerno svojim mogućnostima išli u korak sa svetskim napretkom. Prvi deo predavanje bio je fokusiran na način pčelarenja sa košnicom tipa DB12, dok se drugi deo odnosio na tehniku koja se koristi kako bi se olakšao rad pčelara pri transportu košnica, vrcanju meda, prihrane pčelinjih društava, zaštite od varoe i bolesti. Ljudi kao što je Jovan prava su riznica znanja i iskustva, u naše krajeve donose nam tehnologiju rada na pčelinjacima koja je toliko razvijena i usavršena do te mere da komercijalni pčelinjaci broje više hiljada košnica i pritom postižu visoke rezultate a smanjuju potrebu za velikom radnom snagom i visokim troškovima, rekao je Radovan Šofej, predsednik Udruženja pčelara „Banatski pčelari“ Dolovo.

Udruženje je sada opremljeno sa još jednim sublimatorom oksalne kiseline i zaštitnim maskama za rukovaoce uređajem.

U narednom periodu nastaviće se sa predavanjoma i tribinama kao i ostalim aktivnostima vezanim za pospešivanje razvoja pčelarstva u Dolovu.