Srbija   Hronika   Najvažnije  

MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise

Zbog obeležavanja Svetog Jovana, jedne od najčešćih krsnih slava u Republici Srbiji i završetka zimskog raspusta za učenike osnovnih škola, ovog vikenda očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlјi.
MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise

FOTO: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je u poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama poginulo 8, a povređena su 124 učesnika u saobraćaju.

U cilјu unapređenja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije sprovodiće mere pojačane kontrole, a aktivnosti će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja. Takođe, s obzirom na najavlјene snežne padavine tokom vikenda, upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da ne kreću na put ukoliko nemaju propisanu zimsku opremu, navodi se iz MUP-a.