Južni Banat   Plandište   Društvo  

Postavljanje brzinskog displeja u zoni škole u Plandištu

Uspešno je realizovao još jedan projekat u Opštini Plandište. Reč je podizanju bezbednosti u saobraćaju i postavljanju brzinskih displeja. Oni su postavljeni na deonici lokalnog puta kod osnovne škole Dositej Obradović Plandište, izdvojeno odeljenje u naselju Margita.
Postavljanje brzinskog displeja u zoni škole u Plandištu

FOTO: Opština Plandište

 

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, dobio je sredstva za realizaciju ovog projekta   iz budžeta lokalne samouprave u skladu sa Programom razvoja i unapređenja saobraćaja i putne infrastrukture Saveta za bezbednost saobraćaja. Ukupna vrednost projekta iznosi 548.400,00 dinara.

“Savet za bezbednost saobraćaja tokom prethodne godine intenzivno je radio na organizovanju akciija i realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti u saobraćaju prvenstveno dece. Tokom tih akcija trudili smo se da animiramo i podučavamo najmlađe učesnike u saobraćaju o osnovnim pravilima saobraćaja. U sklopu rada Saveta trudimo se da apelujemo i na svest odraslih učesnika u saobraćaju, pre svega vozača automobila, teretnih motornih vozila, o nužnosti poštovanja saobraćajnih pravila i o neophodnosti poštovanja brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića. Cilj realizacije ovog projekta je postavljanje saobraćajne signalizacije i tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u zonama škola. Ovakav projektat smo realizovali već u Plandištu i cilj nam je da isto uradimo i u Velikoj Gredi čim prikupimo neophodnu projektnu dokumentaciju. Pored tehničkog opremanja saobraćajnica cilj nam je da u ovoj godini intenzivno radimo i na unapređenju saobraćajne infrastrukture i putem konkursa koje raspisuje Ministarstvo saobraćaja i pokrajinski organi vlasti zajedničkim snagama unapredimo saobraćajnice u Opštini Plandište”, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.