Južni Banat   Pančevo   Društvo   Ekologija   Najvažnije  

Jabuka: Nove sadnice na zelenim površinama u selu

Mesna zajednica Jabuka nastavila je i u ovoj godini da radi na ozeljenjavanju zelenih površina u ovom mestu.  Nedavno  je posađeno više od 100 sadnica sibirskog brsta i oko 20 sadnica tuje. Sadnice je obezbedilo JKP Zelenilo.
Jabuka: Nove sadnice  na zelenim površinama u selu

FOTO: Pixabay

U Jabuci se trude da tokom cele godine  se što više sadnica posadi  kako u samom centru mesta, tako i na svim lokacijama gde ima mesta za  novo stablo. Početkom janura  Mesna zajednica Jabuka je sa  udruženjima iz ovog mesta posadila sadnice sibirskog bresta i tuje.

 " Na inicijativu Mesne zajednice, JKP Zelenilo nam uvek izađe u susret, donaraju nam sadnice. Sada su nam dali oko 100 sadnica sibiriskog bresta i oko 20 tuja. Iskoristili smo lepo vreme u jadnaru i posadili smo ove sadnice. U saradnji sa našim udruženjima i na njihovu inicijativu dogovaramo se oko ovakvih poslova. Nekada udruženje Tamiš u Jabuci nabavi sadnice, a nedada MZ, zato ponavljam da nam je ove sadnice  dalo Zelenilo i zahvaljujem im se ovom prilikom kao i Gradskoj upravi Pančevo. Poslednji put su učestvovali penzineri Jabuka 2, Lovačko udruženje, kao i Uruženje Tamiš u Jabuci. " istakao je Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka 

Osnovni cilj ovog posla jeste između ostalog i edukacija mladih. Slobodan Ilić naglašava da imaju dobru saradnju sa  školom i sa  udruženjima koja okupljaju mlade.

Slobodan je naveo da imaju  dosta omladinaca koji uvek učestvuju u ekološkim akcijama."  Imamo izuzetnu saradnju i sa školom, pa tu ponekad imamo i  edukacije madih o priordi kako bi oni i od malena znali da čuvaju i poštuju prirodu. "

 Sadnice su posađene na više lokacija u Jabuci. Posađene su  ispred fudbalskog stadiona FK Jugoslavija, ispred Doma kulture i  na priobalju Tamiša. Prema rečima Slobodana Ilića nove sadnica pronašle su svoje mesto I  na terenu streljane Udruženja lovaca iz Jabuke. Sadnja će biti organizovana još nekoliko puta do kraja godine.