Sport  

Određena satnica na Prvenstvu Evrope za odbojkaše, Srbija kreće iz Peruđe

Određena satnica na Prvenstvu Evrope za odbojkaše, Srbija kreće iz Peruđe

FOTO: OSSRB

Evropska odbojkaška konfederacija objavila je satnicu EP 2023. u konkurenciji odbojkaša. Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prva tri meča na EP u A grupi (Italija, Belgija, Švajcarska, Estonija, Nemačka i Srbija) u Peruđi, a preostala dva u Ankoni.
Srbija će prvi meč odigrati protiv Švajcarske 30. avgusta sa početkom u 21 sat. Dan kasnije Srbija igra protiv Belgije u poslepodnevnom terminu – od 18 sati, dok deo takmičenja u Peruđi Orlovi završavaju 1. septembra duelom protiv Italije. Taj meč će početi u 21 sat.
Orlove zatim čekaju dva meča u Ankoni. Prvo 4. septembra protiv Belgije od 18 sati, a zatim dan kasnije protiv Estonije od 18 časova, a dan kasnije od 21 sat sa Nemačkom. Šampionat će biti otvoren duelom Italije i Belgije, 28. avgusta u Rimu. Poslednji mečevi iz Grupe A na programu će biti 6. septembra. Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša igra se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.
Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe. Osmina finala i četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Bariju u Italiji i u Varni u Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Bolonji, u Italiji