Južni Banat   Kovin   Društvo   Najvažnije  

Kovinska bolnica dobija CT skener

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine stavila je na raspolaganje CT skener sa skopijom, 16-lajsni sa radnom stanicom MX16, proizvođača ,,Philips”, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu.
Kovinska bolnica dobija CT skener

FOTO: Specijalna bolnica za prihijatrijske bolesti Kovin

,,Naša bolnica se bavi dijagnostikom i lečenjem psihijatrijskih i neuroloških, akutnih i hroničnih stanja. Skener je od velikog značaja za našu ustanovu, u cilju unapređenja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima koji su na bolničkom lečenju, kao i korisnicima zdravstvene zaštite koji su teritorijalno usmereni ka našoj ustanovi. Kompjuterizovana tomografija je vrlo značajna zdravstvena usluga jer ulazi u red obaveznih dijagnostičkih procedura iz oblasti neurologije i psihijatrije. CT uređaj će omogućiti rano otkrivanje neuroloških bolesti: tumori, infarkti mozga, Parkinsonova bolest, multipla skleroza, nevoljni pokreti, degenerativna oboljenja kičme, zatim otkrivanje demencija i dijagnostika ostalih psihijatrijskih poremećaja“ istakla je dr Jovanka Petrović, v. d. direktora SBPB ,,Kovin“.

U toku su radovi na adaptaciji prostora u bolnici po svim najvišim zahtevanim standardima za instaliranje skenera i komandne prostorije sa profesionalnom instalacijom aparata. Ukupna vrednost radova je 8.376.000,00 dinara, a novac je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.