Bela Crkva   Sport  

U Beloj Crkvi održano Opštinsko školsko takmičenje u karateu

U Beloj Crkvi održano Opštinsko školsko takmičenje u karateu

FOTO: BC info

Opštinsko školsko prvenstvo u karateu održano je u utorak 8. februara u organizaciji Sportskog saveza Bela Crkva i Karate kluba „CBS“.

Na takmičenju je učestvovalo oko 22 učenika iz pet belocrkvanskih škola: OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Žarko Zrenjanin“ OŠ „Mara Janković“ Kusić, OŠ „Sava Munćan“ Kruščica i Tehnička škola „Sava Munćan“.

Trener karate kluba „CBS“ Saša Đorđević rekao je da se ovo školsko takmičenje po prvi put održalo u Beloj Crkvi.

„Bio je dobar odziv takmičara, zadovoljni smo kako je sve proteklo, u fer i korektnoj sportskoj atmosferi. Imali smo i takmičenje za predškolce, kada su već tu sudije, odlučili smo da se i naši najmlađi polaznici takmiče. Nadamo se da će ovo opštinsko školsko prvenstvo postati tradicionalno i da će narednih godina uzeti učešće učenici iz svih naših osnovnih i srednjih škola. Prvoplasirani imaju šansu da se takmiče na školskom prvenstvu Vojvodine, koje se održava 26. februara u Inđiji“, kaže Đorđević.

Dalje učešće na školskom prvenstvu Vojvodine ostvarili su: David Dima, Aleksandar Milenković, Aleksandar Kostić, Vladimir Gavrilović, Magdalena Pal, Aleksandra Kostić i Kalina Ostojić.

Što se tiče takmičenja u kategoriji predškolaca, najbolji je bio Vukašin Čemerlić.