Južni Banat   Opovo   Kultura   Društvo  

Opovo: Februarski program kulturne ustanove

Nakon praznične pauze opovačka kulturna ustanova nastavlja sa realizacijom svojih programa u biblioteci, kulturnom centru i galeriji.
Opovo: Februarski program kulturne ustanove

FOTO: Glas Opova

Kreativne radionice za decu se nastavljaju od 4. februara, svake subote u dva termina: mlađa grupa od 11, starija od 12 časova. Prijave su obavezne na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com ili na telefon 063/1068319.  Radionice će voditi Jovana Ugrinov i Olga Reljić.

Pored kreativnih radionica za decu, nastavljaju se i radionice za odrasle i tokom februara očekuju se dve radionice:

  1. februara u 19 časova, tema: kaligrafija
  2. februara u 19 časova, prva radionica u okviru nove aktivnosti :Čitalački klub Opšinske narodne biblioteke Opovo.

Pozorišnu sezonu otvara predstava Ja (o) meni, komedija u kojoj glavne uloge tumače Mina Lazrević i Srđan Ivanović. Predstava je zakazana za 14. februar u 20 časova, a karte će biti u prodaji od ponedeljka, 6. februara.

Nakon ove predstave očekuje nas još jedno veče dobre komedije – predstava Sokin i Bosina u režiji Juga Radivojevića, u kojoj igraju Miloš Đorđević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević, Ljiljana Blagojević. Predstava je zakazana za 8. mart u 20 časova, a karte će biti u prodaji od 27. februara.

Izložbeni program u Galeriji Jovan Popović započinje izložbom Kristine Šarić pod nazivom U kamenu svetlosti trag koji predstavlja jedno naučno-umetničko putovanje kroz stene i 150 godina saradnje Austrije i Srbije u oblasti geologije. Izložba je zakazana za 20. februar 2023. godine.

Dečja scena biće otvorena od marta, a prve predstave biće izvedene u svim naseljenim mestima: Opovo, Baranda, Sefkerin i Sakule i biće besplatne za sve posetioce. O tačnim datumima sugrađani će biti naknadno obavešteni.

Biblioteka sprovodi upis za 2023. godinu. Podsećamo da biblioteka u Opovu radi ponedeljkom od 7 do 21. čas.

Izvor: Glas Opova