Južni Banat   Bela Crkva  

Bela Crkva: Održana radionica o ruralnom razvoju i turizmu

U opštini Bela Crkva je održana radionica u okviru implementacije projekta „Diversifikacijom ekonomije u ruralnoj sredini do boljeg kvaliteta života na selu u opštinama Plandište, Bela Crkva i grada Vršca“ sufinansiranog od stane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
Bela Crkva: Održana radionica o ruralnom razvoju i turizmu

FOTO: Opština Bela Crkva

Radionica je organizovalo udruženje Partnerstva za teritorijalni ruralni razvoj SELO PLUS, o temi prerada poljoprivrednih proizvoda na tradicionalan način – diversifikacija proizvodnje i prodaja sa kućnog praga i izvori finansiranja aktivnosti gazdinstava , načinu registrovanja kao i podrška E poslovanju.

U konstruktivnom dijalogu prisutni su sa predavačima istakli snažnu zainteresovanost za novi pristup tržištima i potencijalnim potrošačima, izneli su svoje probleme i predstavili viđenje tema koje su obrađivane na svakoj od radionica, a sve u cilju jačanja postojećih gazdinstava kao i otvaranju novih.

Aktivno učešće i podršku sprovedenim aktivnostima za realizaciju navedenih radionica dao je i resorni član Gradskog veća Grada Vršca za ruralni razvoj gospodin Slaviša Maksimović