Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

Sefkerinci obeležili 240 godina školstva

Povodom prosvetnog praznika i školske slave Svetog Save, u osnovnim školama „Zoran Petrović“ Sakule i „Dositej Obradović“ Opovo, kao i njihovim izdvojenim odeljenjima „Olga Petrov“ Baranda i „Sveti Sava“ Sefkerin, održane su svetosavske akademije.
Sefkerinci obeležili 240 godina školstva

FOTO: Glas Opova

Pored nastavnika, učenika i njihovih roditelja, gosti akademija su bili predstavnici lokalne samouprave, mesnih zajednica i javnih ustanova.

U Sakulama i Barandi gostima se obratio direktor novoformirane OŠ „Zoran Petrović“ Dragan Andrejić, čestitao praznik i istakao da je ovo prva proslava školske slave od formiranja nove škole.

Predsednik opštine Miloš Markov je uputio čestitku nastavnicima i učenicima i istakao oblast obrazovanja kao bitan deo podrške lokalne samouprave.

- Podrška obrazovanju na teritoriji Opštine Opovo jedan je od prioriteta u radu lokalne samouprave, tako da smo i danas ovde zajedno sa prosvetnim radnicima da obeležimo ovaj praznik. Iskoristio bih priliku da svim đacima i prosvetnim radnicima čestitam školsku slavu i da nastave dobro da rade i u narednom periodu, a mi kao lokalna samouprava ćemo se potruditi da im budemo podrška i pomognemo u svim onim segmentima kako bi ostvarili što kvalitetnije uslove za obrazovanje naših đaka, poručio je Markov.

Kao i prethodnih godina ovaj praznik se posebno proslavlja u Sefkerinu, jer se pored školske slave obeležava i Dan škole, a ove godine i poseban jubilej – 240 godina školstva u Sefkerinu.

Nakon Sefkerina akademija je održana u Opovu gde je takođe izveden prigodan program u čast prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.