Južni Banat   Pančevo   Pančevo  

Uručene nagrade najboljima na literarnom i likovnom konkursu u školi u Banatskom Brestovcu

Uručene nagrade najboljima na literarnom i likovnom konkursu u školi u Banatskom Brestovcu

FOTO: OŠ "Olga Petrov", Banatski Brestovac

Osnovna škola “Olga Petrov” iz Banatskog Brestovca tokom januara, organizovala je literarni i likovni konkurs u susret školskoj slavi Sveti Sava.
Na priredbi povodom školske slave Sveti Sava najboljima na konkursu uručene su diplome i nagrade.

Od svih radova je postavljena izložba u holu škole.

Pošto škola ima i vrtić pri školi, 30. januara učenici 4/1, 4/2 i predškolci održali su priredbu za decu iz vrtića.

Na priredbi je direktorka škole Daliborka Bojković Breti uručila diplome i poklone deci iz vrtića koja su osvojila prva tri mesta na likovnom konkursu.

Inače, u fiskulturnoj sali OŠ „Olga Petrov” iz Banatskog Brestovca, 27. januara pred brojnom publikom organizovana je školska priredba povodom školske slave Sveti Sava. Priredba je krenula uz divne zvuke himne Svetom Savi pod dirigentskom palicom profesora Gorana Janića.

Nakon himne upriličen je čin rezanja slavskog kolača.

Program priredbe vodili su učenici Ana Brajović i Veljko Dimić.

U nastavku programa, predškolci pri osnovnoj školi sa mladom balerinom Lenkom Stanišić pod vođstvom vaspitačica Gordane Popović i Nataše Spasić odigrali su igru pod nazivom “Pastir Hilandara”.

Učenici nižih razreda: Helena Putić, Helena Vurdelja, Stefan Perić, Slađana Minić, Kristina Krstić i Neda Marković koje je pripremala učiteljica Branka Stanišić su svojim stihovima ukazali na put i delo Svetog Save.

Učenici 4/2 predstavili su se dramatizacijom teksta o Svetom Savi, pod budnim okom svoje učiteljice Vesne Jotić.

Nakon dramatizacije salom su se začuli zvuci valcera koji su odigrali učenici 4/1 razreda koje je pripremila njihova učiteljica Đurđevka Simonović.

Učenici viših razreda: Stefan Ljubisavljev, Minja Zubović, Krstić Magdalena, Benak Aleksa , Božović Nemanja i Ana Brajović stihovima su ukazali na delo i put Svetog Save pod budnim okom svojih nastavnica Ružice Čuljakovski i Jasmine Petrović.

Nakon priredbe, skupu se obratila direktorka škole Daliborka Bojković Breti koja je istakla da je ponosna što je na čelu ove ustanove i da učenici nastave da hodaju putem kojim je Sveti Sava išao.

Po završetku priredbe učenicima su podeljene perece.