Ekonomija   Najvažnije  

„Uzmi račun i pobedi” – Potpisani ugovori sa dobitnicima

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dvoje dobitnika stanova u u naselju Zemunske kapije, u prvom izvlačenju tekućeg ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”.
„Uzmi račun i pobedi” – Potpisani ugovori sa dobitnicima

FOTO: Uzmi račun i pobedi

Ugovori su potpisani sa Vladanom Petrovićem iz Šapca, koji je dobio jednoiposoban stan, i Malinom Radisavljević iz Blaca, dobitnicom dvosobnog stana.

Mali je čestitao dobitnicima, izrazivši im zahvalnost na tome što su uzimali fiskalne račune, učestvovali u nagradnoj igri i na taj način podržali napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

Potpredsednik Vlade je ocenio da veliki broj pristiglih računa znači da su građani prihvatili novi način fiskalizacije i digitalizaciju, jer se više ne šalju koverte nego se fiskalni računi skeniraju.

Mali je ponovio poziv građanima da učestvuju u nagradnoj igri, dodavši da uzimanjem fiskalnih računa podržavaju borbu protiv sive ekonomije.

Kroz naplatu fiskalnih računa finansira se budžet Srbije, iz kojeg se izdvajaju sredstva za izgradnju škola, bolnica, auto-puteva, beogradskog metroa, isplaćujemo penzije, povećavamo plate, istakao je potpredsednik Vlade.

Vrednost nagradnog fonda nagradne igre koja je započela krajem decembra iznosi gotovo 1,7 miliona evra, a poslednji, peti krug, biće održan 25. februara.