Južni Banat   Alibunar   Kovačica   Najvažnije  

Festival rumunske muzike i folklora od 16. do 19. avgusta u Lokvama

Festival rumunske muzike i folklore iz Vojvodine ove godine biće organizovan u Lokvama, odlučeno je na sednici Skupštine festivala koja je bila održana u Uzdinu.
Festival rumunske muzike i folklora od 16. do 19. avgusta u Lokvama

FOTO: MZ Lokve

Na dnevnom redu sednice bilo je osam tačaka, istakla je Kasandra Katarina Ekovoju Ramjanc, predsednica.

– Finansijski izveštaj od prošle godine, finansijski plan za ovu godinu festivala, izveštaj prošlogodišnjih organizatora festivala. Takođe je definisan datum održavanja ovogodišnjeg festivala kao i datumi kada će biti organizovane audicije za vokalne i instrumentalne soliste. Sve tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene i odlučeno je da ove godine festival bude organizovan u Lokvama, istakla je Ramjanc.

Festival rumunske muzike i folklore iz Vojvodine koji je prošle godine bio organizovan u Banatskom Novom Selu, okupio je na sceni preko 1300 amatera iz Srbije i Rumunije. Festival će ove godine biti održan u Lokvama  a predsednik mesne zajednice Lokve Darian Tapalaga je istakao da će i ove godine biti organizovan bogat program.

– Želim da se zahvalim što smo dobili organizaciju Festivala rumunske muzike i folkora iz Vojvodine. Festival će biti organizovan od 16. do 19. avgusta. Audicije za vokalne i instrumentalne soliste biće organizovane u Lokvama 26. marta i 9. aprila. Zadovoljni smo što smo dobili organizaciju ovakvog festivala i siguran sam da ćemo uspeti da organizujemo jednu uspešnu manifestaciju, rekao je Tapalaga.

Na sednici u Uzdinu prisustvovali su predstavnici Doma kulture “Doina” iz Uzdina, KUD-a iz Kuštilja, Glogonja, Jankovog Mosta, Banatskog Novog Sela, Lokava, Mramorka, Vladimirovca, Barica, Dolova i Ovče.