Ekonomija  

Uzmi račun i pobedi: Sutra finalno izvlačenje 1. kruga

Finalno, peto izvlačenje prvog kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi biće održano u subotu, 25. februara, od 18 časova, uz direktan prenos na Prvom programu Radio televizije Srbije.
Uzmi račun i pobedi: Sutra finalno izvlačenje 1. kruga

FOTO: Uzmi račun i pobedi

U toku jučerašnjeg dana nadmašena je magična brojka od 100.000.000 skeniranih računa, što ovogodišnje izdanje nagradne igre čini ubedljivo najuspešnijim od svih izdanja do sada, saopštila je danas Vlada Srbije.

Svi računi skenirani do sutra u podne biće u konkurenciji za nagrade od 18 časova, a nagrade su najvrednije do sada – jedan trosoban i jedan četvorosoban stan u Beogradu dobiće nove vlasnike, koje će odrediti naš proslavljeni košarkaš Igor Rakočević.

Ministar finansija Siniša Mali priznaje da je ovakav odziv prevazišao sva očekivanja. Možda smo se nadali ovakvim statistikama, ali da budem u potpunosti iskren, nismo ih očekivali. Mi danas, posle tačno dva meseca od početka rada aplikacije, imamo više od sto miliona skeniranih računa, od 920.000 punoletnih građana Srbije koliko ih je instaliralo aplikaciju do sada”, rekao je Mali.

Kako je objasnio, uzimanjem računa pri svakoj kupovini, sigurni smo da će porez biti plaćen i da će se u budžetu naći više novca za nove autoputeve, škole, vrtiće, za obnovu naših zdravstvenih ustanova, za dodatno povećanje plata i penzija.

U jesenjim izvlačenjima, potpuno ravnopravno, učestvovaće svi računi poslati od 24. decembra prošle godine i tokom čitavog perioda između dva kruga računi moći da se nesmetano skeniraju.

Pravo na učešće u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodna je instalirana istoimena aplikaciju na mobilnom telefonu. Nagradnu igru organiziju Vlada Srbije i NALED, sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i podizanja nivoa svesti građana o značaju uzimanja računa pri svakoj kupovini.