Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

Opovo: Markov obišao novoizgrađenu zelenu pijacu

Predsednik opštine Miloš Markov, rukovodilac Odeljenja za urbanizam Rade Cvetanović i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika danas su sa predstavnicima izvođača radova, investitora i finansijera projekta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nadzornih organa izgradnje i realizacije projekta i lokalnog komunalnog preduzeća, obišli novoizgrađenu zelenu pijacu u Opovu gde je izvršena primopredaja radova.
Opovo: Markov obišao novoizgrađenu zelenu pijacu

FOTO: Glas Opova

Rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović, izrazio je zadovoljstvo završetkom projekta koji je urađen po svim evropskim standardima.
„Izvršena je primopredaja radova, potisan je zapisnik o primopredaji i sledi upotrebna dozvola. Na zelenoj pijaci u Opovu nalazi se 18 otvorenih tezgi, šest lokala i četiri zatvorene tezge za pijačnu prodaju. Mi smo kao lokalna samouprava veoma zadovoljni realizacijom projekta, radovi su izvedeni kvalitetno, a komisija za tehnički pregled već je dala pozitivno mišljenje. Sama pijaca i kompletna izgradnja vršena je po evropskim standardima sa svim dokaznim analizama i atestima za svaki deo objekta koji je izgrađen“, rekao je Cvetanović za Glas Opova.Vesna Rakonjac iz Jedinice za implementaciju projekata, koja je angažovana od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sprovođenje i realizaciju izgradnje zelene pijace u Opovu, smatra da će građani naše opštine ali i šire okoline imati velike benefite od izgradnje zelene pijace u Opovu.

„Mislim da je pijaca napravljena apsolutno po meri građana Opova, ima sve sadržaje koja jedna savremena pijaca u jednom ovakvom mestu treba da ima u pogledu ispravnosti, sanitarnih uslova i svih ostalih evropskih standarda. Osim otvorenog imamo i zatvoreni deo pijace sa lokalima sa mogućnošću da se u budućnosti napravi i mlečna i mesna pijaca ili bilo kakva vrsta prodaje koja zahteva zatvorene sanitarne uslove za određene vrste proizvoda. Nadam se da će ovde moći, kako građani Opova, tako i ostalih opština i okoline, da nabave domaće proizvode direktno od proizvođača na izvoru gde se ti proizvodi prave“, izjavila je Rakonjac.

Istaknuto je i uređenje prostora oko pijace gde je napravljen jedan parkić sa pratećim mobilijarom, asfaltirana je ulica i popločan parking prostor, a izgrađen je i kolektor koji će rešiti odvod atmosferskih voda.„Zahvaljujem se, pre svega predstavnicima Opštine Opovo koji su nam od samog početka izašli u susret za sve što je bilo potrebno oko izgradnje ove pijace i koji su na pravi i adekvatan način pomogli realizaciji jednog ovako lepog objekta“, poručila je Rakonjac.

Akteri današnjeg događaja se slažu da će pijaca vrlo brzo dobiti i upotrebnu dozvolu i početi sa radom.

 

Izvor: Glas Opova