Kultura   Pančevo  

Zbornik „Rukopisi 46“ biće objavljen polovinom maja

Prošle nedelje završen je konkurs za Zbornik „Rukopisi 46“. Pristiglo je 265 mejlova na konkurs, a o radovima koji će se naći u Zborniku u narednom periodu odlučivaće žiri. Planirano je da Zbornik „Rukopis 46“ bude objavljen polovinom maja, kažu u Domu omladine Pančevo.
Zbornik „Rukopisi 46“ biće objavljen polovinom maja

FOTO: Dom omladine Pančevo

Mladi uzrasta od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima  bivših jugoslvoenskih republika kao i na jezicima nacinalnih manjina u Republici Srbiji imali su priliku da do 20. Febuara pošalju pesmu ili kratku priču na konkurs za  Zbornik Rukopisi, koji ove godine izlazi po 46 put.

- Konkurs je bio namenjen mladima od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših jugoslovenskih republika, kao i na jezicima nacinalnih manjina u Republici Srbiji. Rukopisi su zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije sa tradicijom dugom više od 46 godina, ističe Jelena Pešić, PR Doma omladine Pančevo.

U narednom periodu žiri će pregledati i pročitati sve radove i odlučiti čiji tekstovi će se naći u novom Zborniku. Sam kvalitet pristiglih radova će i odlučiti čija pesma ili kratka priča će biti objavljena ove godine.

- Rezultati konkursa biće objavljeni početkom maja, a trodnevni festival na kome će se promovisati Rukopisi 46 će biti  polovinom maja, kaže Pešićeva.

Dom omladine Pančevo planira da polovinom maja  organizuje trodnevni festival u okviru koga će  ljubitelji poezije i proze imati priliku da se upoznaju sa autorima koji će doći da predstave svoje radove u Pančevo.