Društvo   Auto Moto  

AMSS: Oprez u vožnji zbog mokrih kolovoza

Na putevima u Srbiji u nižim predelima večeras će povremeno slaba kiša ponegde uslovljavati vlažne kolovoze, dok se na planinskim putevima zbog mogućih slabih snežnih padavina nastavljaju zimski uslovi vožnje.
AMSS: Oprez u vožnji zbog mokrih kolovoza

FOTO: AMSS

Zbog toga će na pojedinim saobraćajnicama, pored zimskih guma, biti obavezna i upotreba lanaca, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu Šid, na izlazu iz zemlje, čeka se osam sati, a na Bezdanu pet sati.

Na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci, kamioni čekaju četiri sata, na Horgošu tri, a na Sremskoj Rači i Gradini jedan sat.

Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izmene u saobraćaju zbog najavljenih radova

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75 kod petlje Beograd – Zmaj u oba smera izvode se radovi na redovnom održavanju dalekovoda do 17 časova u zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Na deonici Negotin (Radujevac) – državna granica SRB/BUG (Mokranje) najavljeni su radovi na pojačanom održavanju do 31. marta uz naizmenično propuštanje vozila.

Kako je navedeno u saopštenju, na Obilaznici oko Beograda, od hotela 1000 ruža prema Bubanj Potoku izvode se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza od 9 do 16 časova, a u zoni radova naizmenično se propuštaju vozila.

Na deonici Putinci – Stara Pazova – Stari Banovci, u Staroj Pazovi na snazi je izmena režima saobraćaja do 17. aprila.

Vozila iz smera Stare Pazove prema Golubincima, posle prelaska mosta, skreću desno i prate privremenu saobraćajnu signalizaciju, prolaze ispod mosta desno i dalje servisnom saobraćajnicom pored mosta i državnog puta do ponovnog uključenja na državni put.

Iz suprotnog smera koristi se isti pravac kretanja vozila.

Između državnog puta I B reda broj 27 i auto-puta E-763 (petlja Lajkovac) potpuno je obustavljen saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica do 01. maja.

Petlja Lajkovac, kao i naplatna stanica, biće zatvorene za saobraćaj.

Alternativni putni pravac je petlja Ljig (iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu) i petlja Ub (iz smera Beograda), navedeno je u saopštenju.