Srbija   Politika  

Vulin: PS I SNS izlaze na izbore sa zajedničkim predsedničkim kandidatom

Vulin: PS I SNS izlaze na izbore sa zajedničkim predsedničkim kandidatom

FOTO: printscreen/Instagram@mup

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je gostujući na televiziji Pink da će Pokret socijalista nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom.

Ukoliko se predsednik Srbije bude kandidovao za još jedan mandat, PS će podržati njegovu odluku, izjavio je predsednik Pokreta socijalista, navodeći da je to jedino rešenje za dalji napredak i razvoj Srbije.

- Kasno sinoć u sedištu SNS-a razgovarao sam sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i dogovorili smo se da nastavimo saradnju naših političkih organizacija. Pokret socijalista će zajedno sa Srpskom naprednom strankom izaći i na parlamentarne izbore i na izbore za Skupštinu grada Beograda, a što se tiče predsedničkih izbora PS ima čvrst stav da ako Aleksandar Vučić bude kandidat SNS-a za predsednika Republike Srbije mi ćemo ga podržati, ukoliko bilo ko drugi bude kandidat SNS-a za predsednika Srbije, ostavljamo sebi prostor da razmislimo o svojoj podršci i da eventualno izađemo sa svojim kandidatom - izjavio je Vulin.

- Aleksandar Vučić je jedini garant da će Srbija nastaviti sa politikom vojne neutralnosti, sa politikom zaštite Srba gde god da oni žive, politikom ekonomskog razvoja. Aleksandar Vučić je jedini koji NATO generala, pobegulju Ponoša, može da zaustavi da ne uvede Srbiju u NATO. Zato je naša podrška Vučiću nesporna, svi ostali moraju da je zasluže - poručio je predsednik PS-a Vulin.

Izvor: Pink