Južni Banat   Kovačica  

Održano takmičenje "Pažljivkova smotra" u Debeljači

Opština Kovačica, Agencija za bezbednost u saobraćaju i Savet za saobraćaj opštine Kovačica organizovali su Pažljivkovu smotru u Debeljači, u Osnovnoj školi Moša Pijade.
Održano takmičenje "Pažljivkova smotra" u Debeljači

FOTO: Opština Kovačica

Podršku pružila je i PS u Kovačici delegirajući jednog od članova žirija.

U saradnji sa Predškolskom ustanovom Kolibri, organizovano je takmičenje od ekipa koje su predlagale, kako predškolska ustanova, tako i sve osnovne škole sa teritorije opštine Kovačica.

Predškolci i učenici bili su rapoređeni prema starosnim kategorijama, te je prvo održano takmičenje za predškolce, a zatim za đake prvake i đake drugog razreda osnovnih škola.

U kategoriji predškolaca najbolja je bila ekipa PU Kolibri, radne jedinice iz Samoša, u kategoriji prvog razreda najbolja ekipa bila je ekipa Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačice, a među učenicima drugog razreda pobedila je Osnovna škola Sveti Georgije iz Uzdina. Najbolje ekipe plasirale su se u dalje takmičenje.

Marijana Meliš, koordinator Saveta za saobraćaj, podelila je ovom prilikom nagrade za sve učesnike – kacige, a najbolji su dobili pehar, medalje i pametne satove. Istakla je da je zadovoljna načinom na koji je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, sprovedena još jedna smotra i zahvalila se podršci Agencije u svim aktivnostima Saveta, pa tako i pri organizovanju opštinske smotre.

Ovom prilikom Stevan Lazički, predsednik Saveta za saobraćaj, istakao je da je Pažljivkova smotra dobra prilika za razvijanje takmičarskog duha među decom, a još bolja prilika da se putem takmičenja i sistema nagrađivanja podstakne podizanje stepena znanja iz bezbednosti u saobraćaju.