Sport  

Još jedan uspeš SD "Pančevo" 1813

Još jedan uspeš SD "Pančevo" 1813

FOTO: SD Pančevo 1813

Proteklog vikenda u Vrbasu je održano Prvenstvo Vojvodine po B programu za kadete i mlađe juniore vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo jedanaest takmičara Streljačke družine "Pančevo 1813".
Još pionir po godinama, Jovan Kondić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta pištoljem sa 524 kruga, a u kategoriji mlađih juniora je četvrti. On je znatno doprineo ekipi kadeta za osvajanje prvog mesta i ekipi mlađih juniora pištoljem za osvajanje drugog mesta, a pored njega su nastupili Nemanja Đorđević sa 516,i pioniri Ognjen Bunčić sa 500 i debitant Oliver Zoraje sa 344 kruga.

Debitovala  je i mlađa juniorka Sofija Brkić sa rezultatom od 240 kruga pištoljem. Nije nastupio mlađi junior pištoljem Marko Ninković koji se u isto vreme takmiči na Prvenstvu Evrope u sastavu  juniorske reprezentacije Srbije pištoljem, zajedno sa Aleksom Rakonjac koji se takmiči puškom.

Iva Rakonjac je osvojila četvrto mesto sa 392 kruga koliko su imale tri takmičarke, ali su ovoga puta odlučile nijanse u zadnjoj seriji. Ekipa mlađih juniorki je četvrta, a pored Ive su nastupile Teodora Kondić sa 384 i kadetkinja Ana Negovanović sa 337 krugova.

Obe ekipe puškom, kadeta i mlađih juniora  su osvojile po treće mesto u sastavu Nemanja Đorđević koji je šesti mlađi junior sa 556 krugova, Ognjen Lukić šesti kadet, a sedmi mlađi junior sa 556, i pioniri  Ognjen Bunčić sa 536 i debitant Luka Modošanov sa 487 krugova.
Prvenstvo Srbije će biti održano 25.marta u Beogradu.