Srbija   Društvo  

Ministarka Kisić: Mere koje Srbija primenjuje za povećanje nataliteta daju dobre rezultate

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić predstavila je mere koje Srbija primenjuje u cilju povećanja nataliteta predsednici Državnog komiteta za porodicu, žene i decu Republike Azerbejdžan Bahar Muradovom sa kojom je razgovarala u Bakuu o budućoj saradnji ministarstva i tog komiteta.
Ministarka Kisić: Mere koje Srbija primenjuje za povećanje nataliteta daju dobre rezultate

FOTO: Prinscreen/za brigu o porodici i demografiju

Kisić je istakla da je finansijska podrška države znatno povećana prethodnih godina i naglasila da sve mere koje država sprovodi počinju da pokazuju dobre rezultate.

Kisić je rekla da je Azerbejdžan jedna od zemalja koja se može pohvaliti dobrom demografskom slikom i da je primer odlične prakse kada je u pitanju podrška roditeljstvu, reproduktivnom zdravlju i zasnivanju porodice, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako je saopšteno, Kisić i Muradova saglasile su se da je današnji sastanak još jedan dokaz odlične i intenzivne saradnje dve zemlje i veoma dobrih odnosa predsednika Srbije i Azerbejdžana Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva.

Ministarka Kisić i predsednica komiteta Bahar Muradova dogovorile su se da Ministarstvo i Komitet vrlo brzo potpišu Memorandum o saradnji i da će prvi korak u tom cilju biti formiranje radnih grupa koje će raditi na usaglašavanju teksta ovog dokumenta.