Južni Banat   Kovačica   Najvažnije  

U Idvoru obeleženo 88 godina od smrti Mihajla Pupina

U Idvoru obeleženo 88 godina od smrti Mihajla Pupina

FOTO: Dom kulture Idvor

U Idvoru je obeleženo 88 godina od smrti naučnika Mihajla Pupina, služen je parastos, položeni venci na spomenik Pupinu i organizovan program u Domu kulture.

Položeni su i venci na spomenik Pupinu u centralnom parku, a zatim je organizovana Svečana akademija u Domu kulture “Mihajlo Pupin” u Idvoru.

U okviru programa prisutnima su se obratili Svetislav Zakić, direktor Doma kulture u Idvoru, Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica, Milan Božić ispred Fondacije Mladen Selak i Milan Gutić ispred organizacije Koreni.

Potom je otvorena izložba dr Dragoljuba Cucića, direktora Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva – 100 godina od objavljivanja knjige “Od pašnjaka do naučenjaka”.

Marijana Meliš ispred Opštine Kovačica u svom izlaganju je istakla da je institicionalna saradnja veoma jaka.

“Zahvaljujući tome realizuju se veliki i važni projekti,” navela je Meliš.

Milan Božić je govorio o prezentaciji i promociji čitavog načina života kakav je imao i vodio Pupin, dok je Milan Gutić predstavio postulate organizacije Koreni koji su u skladu sa Pupinovom životnom misijom i državotvornom politikom, kao i važnosti saradnje Srba u regionu i sa tradicionalnim prijateljima.

Program je završen otvaranjem izložbe u Narodnom domu “Mihajlo Pupin” u Idvoru.