Južni Banat   Opovo   Društvo  

Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić posetili su Opštinu Opovo gde su zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim i njegovim saradnicima iz lokalne samouprave posetili poljoprivredno gazdinstvo porodice Petrov u Sefkerinu.
Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu

FOTO: Glas Opova

Okupljeni meštani Sefkerina su srdačno dočekali goste iz Beograda i Novog Sada, a članovi porodice Petrov su ministarki i pokrajinskom sekretaru predstavili svoje domaćinstvo, mehanizaciju i proizvodnju.

Minsitarka Tanasković je rekla da je zadovoljna posetom, pohvalila domaćinstvo Petrov kao primer gde se cela porodica bavi poljoprivredom i istakla da će ove godine subvencije u stočarstvu biti izuzetno velike, što je cilj Republičke vlade kako bi se unapredila ova grana poljoprivrede.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić je podsetio da je Pokrajinska vlada od 8. marta počela sa raspisivanjem konkursa iz oblasti poljoprivrede, kao što su pčelarstvo, poljoprivredne škole i fakulteti, za mlade u ruralnim sredinama i plastenike, a slede konkursi za stočarstvo, odnosno značajnu subvenciju kupovine mlečnih goveda i nazimica, kao i konkurs za atarske puteve.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov ističe značaj posete ministarke i pokrajinskog sekretara kao veliki motiv i poruke da viši nivoi vlasti brinu o svakom građaninu, a u ovom slučaju o poljoprivrednicima. Markov očekuje da će ovakvom saradnjom doći do unapređenja poljoprivrede i da je lokalna samouprava medijator koji posredno pruža podršku poljoprivrednicima u apliciranju na konkursima, a sama lokalna samouprava učestvuje na konkursima rekonstrukcije atarskih puteva i vodovodne mreže.

Domaćin Jovan Petrov je rekao da mu je drago što je jedam ministar poljoprivrede prvi put u Sefkerinu i to je prilika da saznaju što više aktuelnih novosti, iznesu svoje probleme za koje se nada da će se ubrzo i rešavati.

Nakon obilaska gazdinstva, ministarka je održala sastanak sa sefkerinskim poljoprivrednicima na kojem se razgovaralao o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi, meranma Vlade, subvencijama, konkursima ali i problemima koje muče poljoprivrednike.