Pančevo   Pančevo   Društvo  

Opšta bolnica Pančevo: Obuka kardiologa za rad na novom ultrazvučnom aparatu

Počela je dodatna obuka kardiologa u Opštoj bolnici na jednom od najsavremenijih ultrazvučnih aparata za pregled srca koji je nedavno stigao u pančevačku bolnicu.
Opšta bolnica Pančevo:  Obuka kardiologa za rad na novom ultrazvučnom aparatu

FOTO: Prinscreen/TVP

Profesorka Zorica Mladenović sa VMA dolaziće u pančevačku bolnicu kako bi pokaza svojim kolegama da urade i neke dodatne intervencije na ovom aparatu za koje su pacijente slali u druge Kliničke centre.

Pančevačka bolnica jedna je od retkih koja je dobila kardiološki ultrazvučni  aparat najsavremenije generacije. Ovaj aparat će unaprediti postojeću dijagnostiku i mogućiti da se otkriju pojedine kardiološke bolesti koje sa ultrazvučnima aparatima starije generacije nisu bili vidljivi.

- Kod nas u goste je došla profesorka Zorica Mladenović koja radi na VMA koja je jedna od najvećih eksperata u Srbiji. Na aparatu postoje dodatne funkcije kojim se mogu postaviti brže i lakše dijagnoze. Zahvaljući sondi koji ima ovaj ultrazvuk, kardiologu je omogućeno da uradi i neke dodane intervencije, ističe dr Stanislav Milošević, kardiolog

Opremljen je i nov kabinet u kome se nalazi ultrazvuk srca. Uz aparat je kupljena i sonda uz pomoć koje se može ulaskom u jednjak videti i promene na srcu koje se ne vide klasičnim ultrazvučnim aparatom.