Kultura   Pančevo  

Izložba Ivane Markez Filipović 20. marta u Galeriji SULUV u Novom Sadu

Slikarka iz Pančeva Ivana Markez Filipović izlagaće svoje slike u Galeriji SULUV u Novom Sadu od 20. do 31. marta. Izložba pod nazivom „Šuma klica“ biće otvorena 20. marta, u 19 časova, u Galeriji SULUV.
Izložba Ivane Markez Filipović 20. marta u Galeriji SULUV u Novom Sadu

FOTO: Piqsels

Ivana Markez Filipović (1976. Pančevo), diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2002. godine, u klasi profesora Milana Blanuše. Članica je SULUV-a od 2003, ULU Svetionik od 2007, ULUS-a Od 2010. i ULU Pančevo. Na kolektivnim (međunarodnim i lokalnim) izložbama izlaže aktivno od 1998. do danas (Novi Sad, Beograd, Pančevo, Niš, Šabac, Zrennjanin, Sremska Mitrovica, Kraljevo, Prijepolje, Zaječar, Strmol / SLOVENIJA, Salzburg / AUSTRIJA, Katerini, Litohoro, Leptokarija / GRČKA, Peking / KINA, Kumanovo, Skoplje / MAKEDONIJA...) Učesnica je mnogih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu od 2002. godine. Prosvetnim radom se bavila u osnovnim i srednjim školama i čest je predavač na raznim dešavanjima za edukaciju dece.

Vodi školu crtanja za decu ATELjE MALI GENIJE od 2009. Dobitnica je mnogih pohvala i nagrada na dečijim likovnim konkursima ( međunarodnim i republičkim ) za radove polaznika i za mentorski rad. Stalno je zaposlena u Kulturnom centru Pančeva ( 2013.) kao urednica vizuelnog programa galerije Savremene umetnosti.

Organizuje i uređuje mnoge manifestacije i izdanja u Galeriji savremene umetnosti: Saloni umetnosti Pančeva, Bijenala umetnosti Pančevo, UAD / umetnost arhitektura dizajn, NOVE TEHNOLOGIJE… 2019. je položila ispit u Muzeju Vojvodine za zvanje kustos - istoričar umetnosti i objavljen joj je rad u publikaciji GLASNIK MUZEJA BANATA, prilozi za nauku umetnost i kulturu, broj 21, Narodni muzej Pančevo. 2020. objavljuje autorski tekst u publikaciji AKVIZICIJE UMETNIČKOG ODELjENjA GRADSKOG MUZEJA VRŠAC 2002 -2020, Dragana Kuručev, Gradski muzej Vršac.