Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Kultura  

Gošća "Književnog kafea" u KC-u Pančevo biće Mirjana Drljević

Gošća "Književnog kafea" u KC-u Pančevo biće Mirjana Drljević

FOTO: Pixabay

Gošća martovskog "Književnog kafea" koji će biti održan 17. marta sa početkom u 19 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, biće Mirjana Drljević.
Njen debitantski roman „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo” predstavlja svojevrsni književni fenomen. Objavljen nakon što je u okviru prvog godišnjeg književnog konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke Srbija izabran za najbolji, originalni i neobjavljeni roman u konkurenciji od 575 rukopisa, našao se i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu za roman godine i predstavlja jedno od najčitanijih i najhvaljenijih izdanja sezone.

Iako u osnovi detektivski roman koji prati istragu o tri nestale devojke, ovaj novobeogradski noar je višeslojna, emotivna i suptilno duhovita knjiga o odrastanju u sumornim blokovima, prijateljstvima za ceo život i kompleksnom odnosu roditelja i dece. Brz, inteligentan i znalački vođen od početka do kraja, roman razotkriva posledice neizgovorenog i potisnutog u postjugoslovenskom društvu u kojem dominira kultura zaborava i prećutkivanja.

Sa autorkom će razgovarati pesnikinja Jamina Topić.