Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

Crveni krst u Opovu dobilo vozilo za terenski rad

Crveni krst u Opovu dobilo vozilo za terenski rad

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Krajem februara Crveni krst Vojvodine uručio je ključeve za 22 vozila organizacijama Crvenog krsta sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine. Među lokalnim samoupravama je i Opovo, čija je organizacija Crvenog krsta dobila vozilo, koje će im  olakšati rad na terenu.

Zahvaljujujći sredstvima koje je Crveni krst  Vojovodine obezbedio  preko donacije Crvenog krsta Gornje Austrije, a uz podršku pokrajnske vlade i Opštine Stara Pazova  obezbeđena su vozila za organizacije Crvenog krsta  sa tertorije pokrajne. 18 organizacija Crvenog krsta sa teritorije Vojvodine, nikada nije imalo automobil kao izuzetno važno sredstvo za realizaciju svih aktivnosti iz oblasti delovanja Crvenog krsta.

"Pre svega su to bile organizacije koje nikada nisu imale vozilo u vlasništvu i organizacije koje su imale dotrajala vozila koja više nisu bila za upotrebu. Opovo je jedna od organizacija koja nikada nije imala svoje vozilo.
Ovo vozilo u mnogome olakašava rad aktivistima Crvenog krsta Opovo", kaže Dragana Avramović i ono se već koristi na terenu.

"Sedište Crvenog krsta je u Opovu ali mi imamo još tri naseljena mesta koja treba obići. Potreban je taj terenski rad za korisnike koji ne mogu doći do nas, mi moramo odlaziti do njih. Automobil se koristi za odnošenje paketa, garderobe, svega onoga što je potrebno korisnicima koji ne mogu da dođu do nas a i da mi mižemo da se uverimo kakava je situacija na terenu. Takođe radimo i prikupljanje garderobe na terenu, imamo ljude koji to žele da doniraju Crvenom krstu ali nemaju način da donesu. Mi idemo po tu gardeboru, donosimo u magacin, sortiramo i dalje distrubuiramo korisnicima. Bez vozila je to sve bilo izuzetno teško. Koristili smo svoja vozila, lokalna samouprava nam je davala svoja i oni su uvek tu za svaku vrstu pomoći. Sada je lakše kada mi imamo vozilo na raspolaganju 24 sata", kaže Avramović.

Osim Crvenog krsta iz Opova nova vozila iz Južnog Banata dobile su i organizacije Crvenog krsta iz  Alibunara, Kovačice i Bele Crkve. U Crvenom krstu ističu da je ova pomoć izuzetno značajna jer će doprineti bržoj realizaciji humanih aktivnosti kako bi bile zadovoljene potrebe korisnika.