Društvo   Pančevo  

Pančevo: Održana sednica Parlamenta privrednika Južnog Banata

U skladu sa planom aktivnosti, održana je 5. sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.
Pančevo: Održana sednica Parlamenta privrednika Južnog Banata

FOTO: Privredna komora Srbije/Logo

Izveštaj o radu je predstavio dr Marko Ćulibrk. Govorio je o rezultatima rada u prethodnoj 2022. godini. Poseban akcenat u svom izlaganju je stavio na posete privrednim subjektima u kojima se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću privrednici, na osnovu kojih su pokrenute i određene inicijative kroz komorski sistem, kao što su položaj poljoprivrede sa posebnim akcentom na problemima u stočarstu, zatim nameti sa kojima se susreću proizvođači sa našeg regiona prouzrokovani monopolskim položajem pojedinih trgovinskih lanaca, kao i problematika alternativnih izvora energije i uvođenje potrebne zakonske regulative. 

U izveštaju je bilo reči i o drugim aktivnostima, kao što su skupovi koje je RPK Pančevo organizovala za potrebe privrednika, edukacije i organizovanje nastupa na sajmovima. Posebno mesto u izlaganju je bilo za aktivnosti po pitanju dualnog obrazovanja. Izveštaj o radu je jednoglasno usvojen od članova Parlamenta privrednika.

Nakon toga su usledile prezentacije Ministarstva privrede sa trenutno raspoloživim programima koje su predstavile Zorica Lovrić i Ankica Momčilović. Potom je usledila prezentacija Fonda za razvoj koju je predstavila Sonja Nikić i nakon nje prezentacija Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije gde je sve uslove predstavio Nikola Tegeltija.