Južni Banat   Kultura   Društvo   Opovo  

Opovo: Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ otvorena pozorišna sezona za najmlađe

Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ Dečijeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina, počela je i ovogodišnja pozorišna sezona za najmlađe gledaoce.
Opovo: Predstavom „Posla preko glave za velike i male“  otvorena   pozorišna sezona za najmlađe

FOTO: Glas Opova

Po prvi put opovačka kulturna ustanova je organizovala mini turneju, tako da je ova predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta. U petak je to bilo u osnovnim školama u Seffkerinu, Barandi i Sakulama, a dan kasnije na sceni Kulturnog centra Opovo.

Kako nam je rekla direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, cilj je da se, u zavisnosti od uslova i tehničkih mogućnosti, kulturni sadržaji kao što su pozorište, izložbe i koncerti, organizuju i u ostalim opštinskim mestima.Autori i glumci ove predstave, Tatjana Reljin i Miljan Vuković i ovog puta su nam se predstavili sa edukativnim sadržajem i interaktivnom predstavom gde deca, ne samo što verbalno učestvuju sa svojih mesta, već su zajedno sa glumcima aktivni i na sceni.

„zaista uživam što igram ovakvu vrstu predstave, koja je pre svega interaktivna, koja u deci budi želju, maštu i volju za igrom. U ovom vremenu, čak ne više vremenu kompjutera, nego mobilnih telefona, tableta i interneta, i svog tog sveta koji agresivno napada našu decu, mi se trudimo da napravimo izlet u nešto drugo“ poručio je glumac Miljan Vuković.

A koliko je predstava uspela dovoljno nam govori reakcija publike. Deca su zadovoljna, uče se pozorišnoj kulturi, edukuju na razne teme, a to je svakako najvažnije.

Izvor: Glas Opova